П’ять простих способів продовжити життя на 20 років: відкриття науковців із Гарварду

Зазвичай оздоровчі методики вимагають постійної регулярної роботи. На це здатні дуже мало людей. Але виявилося, що для більшості вихід також є.

Науковці Гарвардського університету пропонують цілих 5 способів продовжити життя на 15-20 років. Дослідження тривали 12 років, у них узяло участь 40 тисяч осіб різного віку і статі. Науковці були вражені, побачивши результати експериментів. Усе виявилося набагато простіше, ніж можна було очікувати.

1. Життя без тютюну

Відмова від вживання тютюну у кілька разів знижує ризик виникнення раку легень. До того ж у некурців кров чистіша. А чиста кров – одна із запорук міцного здоров’я.

2. Життя без алкоголю

За відмову від алкоголю «подякують» печінка та серцево-судинна система. А здорові печінка, серце і судини – фундамент довгого життя.

3. Збалансоване харчування

Надмірне вживання їжі – шлях до появи зайвої ваги і/або артеріальної гіпертензії. Натомість помірне вживання їжі допомагає зберегти і фігуру, і фізичну форму.

4. Нормальна вага

Має значення не лише об’єм, а й вага. Відомо, що 90% довгожителів – люди худої або нормальної статури. Це має логічне пояснення: у стрункому тілі кров циркулює краще, і серцево-судинна система працює в природному режимі. А гарний кровообіг не  хвороби практично не з’являються.

5. Рухова активність

Помірні фізичні вправи і щоденна ходьба пішки – це те, що потрібно людському тілу. Олімпійські рекорди встановлювати не потрібно, ідеться про розумні заняття спортом. Саме вони закладають основу для довгого життя

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *