Мікрорайон «Росвигово», що в Мукачеві, буде мати свій парк, не дивлячись на супротив оточення народного депутата України Василя Петьовки

27 травня сесія Мукачівської міської ради було схвалено рішення про припинення права постійного користування цими земельними ділянками загальною площею майже 1,6 гектара.

В статті «Пристрасті навколо парку в мікрорайоні «Росвигово». В чому причина?» я писав про напівкримінальні колізії, які розгорнулися навколо названої земельної ділянки в мікрорайоні «Росвигово» і про те, чому частина депутатів міської ради не прийшли на попередню сесію Мукачівської міської ради та не голосували за відповідне рішення Мукачівської міської ради.

Так звані «власники» названої  земельної ділянки, користуючись  «дахом» народного депутата Василя Петьовки, продовжували відчайдушну спробу привласнити землю громади міста.

15 травня в новинах «М-студіо» з’явився сюжет «Боротьба за ділянку. Продовження історії» (https://youtu.be/bvVVtAF-hYw), в якому співвласник ВК ТОВ «МОНІНВЕСТ» Василь Кошеля пробував якимось чином довести своє право власності на земельну ділянку в мікрорайоні «Росвигово». Це його право. Хоча ще раз повторяю, що земля площею 1.6 га була передана не Василю Кошелі, а фірмі,  і тільки в постійне користування для будівництва та розвитку певної інфраструктури на даній земельній ділянці. З 1997 року земельна ділянка так і не використовувалась, стала пустирем, заросла бур’янами та чагарниками. І це в центрі Мукачева.

Тепер про деякі нелогічні дії головного «користувача» земельною ділянкою в мікрорайоні «Росвигово» Василя Кошелі:

Якщо, пан Василь вважає, що ця земельна ділянка є його приватною власністю і він вже виграв всі суди по цій ділянці, тому що він законно володіє нею, то для чого йому переживати, що Мукачівська міська рада прийми ще одне «незаконне» рішення? Сесія приймає рішення, а Кошеля без «шуму і пилу» скасовує це рішення в суді. Так ні, йдуть погрози депутатам міської ради, щоб не голосували по даному питанню, підійматися «інформаційний шум», показуються брудні сюжети в «М-студіо», в телестудії, яка підконтрольна народному депутату Василю Петьовці.

Чому?

Мене нелогічність в діях шанованого Василя Кошелі зацікавила. Знайшов і переглянув рішення судів, які виграв Кошеля і знову виникли запитання.

Всі суди, практично, відбувались в той час, коли мером Мукачева був Василь Петьовка. Позов подавався тільки прокуратурою і міська рада в судових засіданнях майже не брала участь. А зараз телестудія Василя Петьовки стала активно на захист Василя Кошеля та іншого власника фірми, в постійному користуванні якої знаходить “нещасна” земельна ділянка.

Чому?

Потім за принципом «Не приший кобилі хвіст» приліплюється сюжет: «Варто додати, у мережі з’явилась публікація Степана Сікори, він є головним редактором одного із видань, у якому час від часу з’являються публікації з одами для міського голови та його оточення, і судячи з його матеріалів він є безплатним юристом ратуші. Зокрема, якщо прочитати його публікацію стосовно землі у Росвигові, то можна прийти до такого висновку. Також зауважимо, що він був директором санаторію «Перлина Карпат», який до приходу цього очільника був наче магнітом для туристів, а після став зруйнованим та безхазяйним, потрапляв до скандалів, зокрема там було масове отруєння дітей і ряд порушень, які виявили – тодішнього очільника Степана Сікору – відсторонили. Чи може людина, яка довела до руйнації такий популярний об’єкт коментувати подібні ситуації, як до прикладу впорядкування територій у місті Мукачеві – навряд. Також додамо, що донька Степана Сікори працює у складі виконавчого комітету Мукачівської міської ради, тобто є наближеною до владної вертикалі міста. Тому відповідь на питання: «Чому своїм усе, а ворогам закон?» – вочевидь не потребує коментарів…».

Чому замість того, щоб вдатися до аналізу статті, молоді журналістика, мабуть, за вказівкою співвласника телеканалу народного депутата Василя Петьовки, опустилися до рівня примітивної брудної маніпуляції?

Чому?

Скоріше всього тому, що стаття потрапила в ціль і на сьогодні її переглянуло понад 50 тис. осіб, і що саме цікаве, що після виходу телесюжету статтю ще додатково прочитало  18 тис. читачів (станом  на 12.00 год, 27 травня). Можна тільки подякувати за безплатну рекламу нешанованій мною телестудії.

А про брехні  та маніпуляції до яких опустилася, і це не вперше, «М-студіо» шановні читачі зможуть прочитати в наступних моїх публікаціях.

“Після повернення ділянки у власність міської ради територію приведуть до ладу та облаштують тут парк. Міська влада закликає містян подавати свої пропозиції щодо будівництва нового парку в мікрорайоні Росвигово”, – йдеться у повідомленні Мукачівської міської ради.

Мікрорайон «Росвигово», що в Мукачеві, бути мати свій парк, не дивлячись на супротив оточення народного депутата України Василя Петьовки

До речі, ось саме такий проєкт парку запропонувала міська рада:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *