У центрі Києва відбувся марш вишиванок на честь дивізії СС “Галичина”. Нацистські символи в центрі столиці України

28 квітня у центрі Києва відбувся марш вишиванок на честь створення дивізії СС “Галичина”.

Хода почалася від Арсенальної площі і завершилася на Майдані Незалежності. Учасники ходи несли прапори України, символіку дивізії СС “Галичина”, батальйонів “Айдар”, “Січ”, “Правого сектора”.

У центрі Києва відбувся марш вишиванок на честь дивізії СС Галичина 01

Історична довідка.

Дивізія СС «Галичина» входила до складу військ СС нацистської Німеччини.

Фото із архіву

Уже з 1943 року, ще на етапі навчання, підрозділи дивізії брала участь в бойових діях проти партизанів у Франції, Польщі, Югославії та на Західній Україні. З осені 1943 по весну 1944 року частини дивізії брали участь у каральних операціях на південному сході Польщі та в Дистрикті Галичина. Влітку 1944 року дивізія в повному складі була залучена в боях під Бродами (липень 1944), в ході яких була практично повністю знищена Радянськими військами.

Після переформування дивізія брала участь в придушенні словацького антинацистського повстання (літо-осінь 1944) і в боях з югославськими партизанами (кінець 1944).

Після капітуляції Німеччини члени «Галичини», які залишилися в живих,  здалися в полон Західним союзникам і через втручання Ватикану, який розглядав солдат дивізії як «хороших католиків і відданих антикомуністів», їх статус був змінений з «військовополонених» на «ворожий персонал, що здався», і вони не були видані Радянському Союзу.

Відомо, що військовослужбовці дивізії (особливо 4-го і 5-го полку) здійснювали масові військові злочини проти мирного населення.

Війська СС, до складу яких входила дивізія СС «Галичина», визнані злочинною організацією рішенням Нюрнберзького трибуналу.

Символіка дивізії СС «Галичина», на відміну від тієї ж георгіївської стрічки та червоної зірочки, “інститутом безпам’ятства В’ятровича” в Україні дозволена.

Провокація чи в Україні легалізовують нацизм і нацистські символи?

Фото і відео Цензора Нет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *