Аеропорт на Закарпатті почнуть проєктувати: оголошено тендер

ДП “Фінансування інфраструктурних проєктів” оголосило тендер на проєктування аеродрому нового аеропорту на Закарпатті. Про це в Facebook повідомив глава Держагентства інфраструктурних проєктів Кирило Хомяков.

Очікувана вартість тендеру – 15,6 млн грн. Провести його мають 21 травня.

Виконавець спроєктує аеродром і проаналізує цю документацію. Зокрема, він має розпланувати черги будівництва і передбачити потужність і характеристики об’єкта.

Хомяков додав, що будівництво аеропорту планують запустити на початку наступного року.
Новий аеропорт на Закарпатті розглядається як можливість відновлення регулярного авіасполучення між Закарпаттям та іншими регіонами, і закордоном. Для реалізації цієї мети не підходить уже наявний аеропорт Ужгород. Цей аеропорт незручний через близькість до словацького кордону і залежність польотів від словацької сторони. Очікується, що новий аеропорт побудують за три роки. Його злітно-посадкова смуга  складатиме 2500 м, а пасажиропотік – 500 000 осіб на рік. Загальна сума інвестицій у проєкт має скласти 4 млрд грн.
  • 25 вересня міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що на Закарпатті планують побудувати новий аеропорт, який замінить аеропорт “Ужгород”. Тоді на проєктні та передпроєктні роботи вже було затверджено фінансування в 30 млн грн.
  • У листопаді 2020 року на Закарпатті розпочався перший етап проєктування нового аеропорту в регіоні. Для будівництва відібрали дві локації: Мукачево і Середнє.
  • 27 квітня стало відомо, де побудують новий аеропорт на Закарпатті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *