Доведено, що Земля летить крізь уламки зірки, що вибухнула

Це підказав радіоактивний пил, знайдений в океанах і в Антарктиді: Земля рухається через гігантську хмару, залишену надновою зіркою.

Це не перший випадок, коли ізотоп, відомий як залізо-60, забруднює нашу планету. І запилювання триває – ми все ще рухаємося крізь міжзоряну хмару пилу, яка могла виникнути в результаті вибуху наднової мільйони років тому.

Залізо-60 було предметом декількох досліджень протягом багатьох років. Його період напіврозпаду становить 2,6 мільйона років – воно повністю розпадається через 15 мільйонів років. Тому будь-які зразки ізотопу, знайдені на Землі, повинні були потрапити на нашу планету ззовні, оскільки залізо-60 не могло зберегтися з часів утворення Сонця 4,57 мільярда років тому.

Ядерний фізик Антон Валлнер з Австралійського національного університету раніше заявляв, що відкладенням заліза-60 на морському дні від 2,6 млн 6 млн років і вважав, що тоді на нашу планету посипалися уламки наднових. Але є й інші докази. Одне знайшли в антарктичному снігу, і виявлене там залізо-60 повинно було випасти на планету за останні 20 років. Також залізо-60 було виявлено в космосі навколо Землі. Річ у тім, що Земля в цей час рухається через область, звану Місцевою міжзоряною хмарою, що складається з газу, пилу і плазми. Якщо ця хмара з’явилася в результаті вибуху зірки, то розумно вважати, що воно обсипає Землю дощем із заліза-60

Джерело

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *