Біткоїни: що це таке – пояснюємо простими словами і допомагаємо заробити без жодного ризику

Bitcoin (BTC) – електронна призначена для користувача платіжна система за аналогією з цифровими гаманцями і банківськими рахунками. Основною одиницею для розрахунків в мережі є біткоїни. Цифрові монети, на відміну від традиційних грошових коштів, не прив’язані до економіки будь-якої країни або до центробанку. Всі дії по випуску нових грошей, обробці платежів і створення рахунків здійснюються користувачами.

Перші напрацювання системи з’явилися в 2008 році від творця Сатоші Накат і розробника Хела Фінні, а вже 3 січня 2009 року відбувся офіційний запуск системи. Біткоїни став протестом проти традиційних грошей і прив’язки фінансів до однієї країни. Ідею незалежних грошей підтримало вузька спільнота, але в міру зростання кількості користувачів і вартості BTC USD система почала набирати популярність.

Для повного розуміння суті біткоїна необхідно розібратися з принципами роботи системи, створення гаманців і обробки транзакцій в мережі.

Невеликий екскурс в систему:

Гаманці є аналогом банківського або електронного рахунку, де зберігаються гроші. Їх реєструють за допомогою спеціальних програм або сайтів. При створенні гаманця користувач отримує публічний ключ (номер рахунку) і приватний ключ (пароль для управління коштами).

Транзакції необхідні для переказів біткоїнів між призначеними для користувача гаманцями. Всі операції потрапляють в загальний пул, який обробляється іншими учасниками системи. Але за підтвердження операції необхідно заплатити комісію.

Майнери – це ті, хто “видобуває” біткоїни – є основою безпеки та працездатності системи. Вони використовують обчислювальні потужності для забезпечення роботи мережі в обмін на отримані нагороди. Всі операції видобутку нових блоків і обробці транзакцій лягають на плечі Майнерів.

Блокчейн є послідовний ланцюжок блоків, в які записується інформація про транзакції. Суть технології полягає в тому, що дані зберігаються на багатьох незалежних сервеах і в разі проблем або збоїв мережі, залишаються робочими

Довідка: технічна реалізація мережі Bitcoin робить систему надійною та захищеної від стороннього впливу і зломів. Чим більше пристроїв залучено в процесі Майнінга, тим вище рівень безпеки.

Вартість криптовалюта безпосередньо залежить від рівня довіри користувачів, кількості охочих купити актив і настроїв на ринку. Ціна біткоїна змінюється завдяки політичній невизначеності та постійним заборонам. Негативний новинний фон з США, Росії, Китаю і ЄС позначається на поведінці інвесторів.

Біткоїни: плюси та мінуси

Популярність першої криптовалюти пояснюється особливостями технічної реалізації системи, а також низкою переваг:

Відсутність центрального органу. Всі дії по емісії нових монет і обробки транзакцій виконуються учасниками мережі.

Рівень безпеки та захисту. Для видобутку нових блоків використовується алгоритм доказів роботи, який вимагає великих обчислювальних потужностей. З огляду на кількість обладнання в мережі біткоїна, здійснити атаку практично неможливо.

Платежі без обмежень. Система не прив’язана до якоїсь країні або державі, що дозволяє здійснювати міжнародні платежі практично миттєво з мінімальними комісіями.

Низькі комісії. За обробку транзакцій користувачі змушені платити комісію, причому розмір виставляється самостійно. Чим вище комісійні, тим швидше швидкість підтвердження операції.

Можливість самостійної емісії. Наявність обладнання для Майнінга дозволяє добувати нові монети.

Хоча у біткоїна величезна кількість плюсів, включаючи можливість заробітку і високу привабливість інвестицій, криптовалюта має і ряд мінусів:

Коливання  курсу. Вартість криптовалюта змінюється кожен день, причому передбачити напрямок руху неможливо.

Можливість втрати грошей. Всі ризики, пов’язані з безпекою коштів, лягають на плечі користувачів. У разі втрати приватного ключа або фішингу персональних даних змінити інформацію або скасувати транзакції неможливо.

Неторгові ризики. Оскільки світовий рівень поширення біткоїна низький, користувачі обмежені у виборі гаманців, сертифікованих обмінних платформ, бірж. Існує ймовірність шахрайства з боку третіх осіб.

Чим біткоїн відрізняється від інших електронних грошей і валют

Біткоїн значно відрізняється від інших електронних систем. У звичайних цифрових гаманців виділяються такі особливості:

Фіатні кошти – на всіх платформах проводять операції зі звичними грошима, включаючи рублі, долари і євро, які можна вивести на банківський рахунок.

Верифікація особистості – для збільшення лімітів транзакцій користувачам необхідно проходити підтвердження особи за допомогою завантаження документів.

Центральний орган управління – всі операції обробляються системою, а при помилках або шахрайстві можна звернутися в службу підтримки.

У випадку з BTC справи йдуть інакше. Ключові відмінності біткоїна від цифрових грошей

вартість монет встановлюється ринковим шляхом без прив’язки до ресурсів або вказівок центральних органів;

відсутність будь-яких обмежень на кількість грошей в гаманці, розміри та кількість транзакцій; нема потреби підтверджувати особистість для створення рахунку;

всі операції обробляються іншими користувачами, причому транзакції незворотні; в разі помилок або помилок повернути кошти не вийде.

Відмінність біткоїна від інших цифрових валют полягає в тому, що BTC є першою криптовалютою. Решта платіжні системи – його похідні на основі оригінального вихідного коду. До таких валют відносяться Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin і інші.

Чи можна заробити біткоїни, нічого не вкладаючи, нічим не ризикуючи і не «відходячи від каси»?

Можна. Для цього достатньо встановити на своєму комп’ютері, планшеті чи смартфоні браузер CryptoTab Browser, який надає вам унікальну можливість заробити на веб-серфінгу. Це дійсно пасивний дохід: ви просто сидите в інтернеті, спілкуєтеся в соціальних мережах і дивитесь YouTube, поки гроші самі течуть в кишеню. Але як збільшити дохід, якщо і робити нічого не потрібно?

Будьте постійними

Зробіть CryptoTab вашим браузером за замовчуванням, залишайте вікно браузера відкритим і активним, коли знаходитесь далеко від комп’ютера. Використовуйте нагадування, щоб знову активувати Майнінг після паузи. Це перший крок до отримання максимальної віддачі від CryptoTab. Хочете заробляти багато? Майніть кожен день!

Використовуйте регулятор швидкості

Так, ми про маленьку штуковину на панелі управління CryptoTab – не варто недооцінювати її можливості! Якщо під час Майнінг комп’ютер зависає або працює повільно – просто спробуйте відрегулювати швидкість! Це може поліпшити продуктивність і дозволить вам продовжити Майнінг – нехай і на більш низькій швидкості.

Розвивайте свою мережу

Майнінг наодинці може принести непоганий дохід, але найефективніший спосіб заробити в CryptoTab – це не сам Майнінг. Велика, добре розвинена Майнінг-мережа може приносити вам сотні й тисячі доларів на місяць. А щоб стати власником такої мережі – потрібно залучати якомога більше рефералів.

Як йти в ногу з часом і обганяти інфляцію, примножуючи свій капітал? Бінго! Придбати трохи BTC! Точніше – не просто придбати, а заробити. Ніяких дивних завдань, вірусних – ви просто зависаєте в мережі і за рахунок цього Майните біткоїни.

Щоб почати заробляти BTC, переходите за посиланням

https://cryptotabbrowser.com/22199853

та налаштовуйте браузер і працюйте на ньому або залишайте його працювати у фоновому режимі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *