Антирусин Іван Крулько очолив обласний партійний осередок БЮТу в Закарпатській області

Сьогодні в Ужгороді, відбулося представлення нового поки, що виконувача обов’язки голови партійного осередку в БЮТа Івана Крулько.

Близько соратника Юлії Тимошенко Олександра Каменяша, який 14 років керував партійним осередком і добився непоганих результатів в розбудові обласної партійної організації, звільнено з посади голови Закарпатської обласної організації БЮТ.

Чому? Хтось дуже надіється, що антирусин Крулько піднімемо авторитет «Батьківщини» в області й Закарпаття на майбутніх парламентських виборах будемо мати депутатів ВРУ від названої партії.

Якісь «візантійські ігри» місцевого масштабу без реального бачення перспективи партії  в Закарпатській області. Згадаймо, як ще зовсім недавно антирусинські заяви Івана Крулька викликали масове обурення серед мешканців Закарпатської області. Крулько, навіть, пробував незграбно оправдатись за свій негарних поступок.

Історія. У вересні  2020 року на українському телеканалі ZIK на провокаційне запитання представниці партії ОПЗЖ Олени Бондаренко про русинів та русинську мову народний депутат від політичної партії «Батьківщина», виходець з села Грушово, що на Закарпатті, Іван Крулько відповів буквально наступне: «Це все фейк, і це все є вигадка, вигадка ваша, це все вигадка ФСБ, яка дотує цю брехливу ідею в Закарпатті….Так немає ніяких русинів, ні у Львові, ні у Закарпатті…І русинської громади немає, і мови немає русинської».

Ця заява закарпатського манкурта збурила громадське суспільство краю. Сотні, чи не тисячі обурливих коментів в соціальних мережах і тільки поодинокі виступи в захист Івана Крулька.

Я вибрав декілька, самих поміркованих коментарів:

«Марія Лижечко Пудтвердив ош Русини Є, били і будут бо ми є НАРОД РУСИНСЬКИЙ, изробив добре рекламу Русина і опустив себе на дно.

Володимир Фенич Такі як Крулько мислять і діють у типово імперський спосіб: не было, нет и быть не может. Так говорили росіяни за українців, а тепер так думають і діють деякі українці стосовно русинів. Але cugito ergo est sum – я мислю, отже існую.

Вася Шипович Добре шого Русини у люди вивеле

Vasyl Makar У нас збереглися документи всієї родини і у всіх запис національності – русин! Залиште в спокої закарпатців! Ми не менші патріоти України, як ви “великі” патріоти! У нас в сім’ї біля 10 національностей! Кого виділяти? Я розмовляю на 7 мовах! Обожнюю нашу закарпатську русинську! Більше 20 країн признають русинську мову! Комусь стоїть поперек горла! Не робіть проблему на рівному місці!

Eduard Mashika Я є русин. І мої предки тоже русини. І нигда м ся не ганьбив сього. Наоборот – горджуся. Ми малий , древній, європейський народ, котрий за тисячі років находився то пуд мадярами, то пуд австро-мадярами, чехами, руськими і типир пуд українцями . Но ми не втратили свою культуру, усний язик, і віру. Тому, кіть людина вадь даякий народ має комплекс «меншовартості» по-українськи , то то їх проблема. А ми, русини – боли, є, і будеме. Кіть будеме ся тримати врокаши:)

Olya Kolyadko Русин … як національність була, є і буде!
І буде визнана у свій час і у офіційних колах України якби комусь це не хотілося!!!
Ганьба за таких народних обранців ще і з нашого краю!»

Читач, думаю, і з цих декілька коментарів зрозуміє настрій переважної більшості корінних закарпатців: і старих, і молодих.

Невже Іван Крулько з негативним “шлейфом” антирусинства зуміє завоювати авторитет серед громади Закарпаття? Дуже сумніваюсь. Слабими стратегами виявились  наші “контрабандисти”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *