57 жителів Мукачівської територіальної громади отримають понад мільйон гривень допомоги

1 мільйон 207 тисяч гривень допомоги отримають 57 жителів Мукачівської міської територіальної громади. Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 29 березня, на засіданні виконавчого комітету, — повідомив  керівник пресслужби  Мукачівської міської ради Владислав Микита.

За його словами, допомогу надають у рамках Програми додаткового соціально-медичного захисту жителів Мукачівської міської територіальної громади на 2020-2022 роки.

“Ця програма діє з 2016 року. Гроші передбачаються на допомогу важкохворим мукачівцям, — каже Владислав Микита. — Це кошти на пересадку органів, онкозахворювання, кардіологічні операції”.

“Матеріальна допомога надається і сім’ям для дітей з інвалідністю та для дорослих лежачих осіб, чий матеріальний стан не дозволяє оплачувати такі витрати; громадянам, які опинилися в складних життєвих ситуаціях і, внаслідок скрутного становища, не можуть подолати їх самостійно”, — розповів Владислав.

Надається матеріальна допомога для придбання путівок на оздоровлення учасникам бойових дій, інвалідам війни (І-ІІ групи) та членам сімей загиблих учасників бойових дій, які перебувають на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення виконкому Мукачівської міськради (до 7 тис. грн).

Також до 10 тис. грн надається учасникам бойових дій, інвалідам війни (І-ІІ групи) та членам сімей загиблих учасників бойових дій для ремонту житла за умови, якщо матеріальний стан сім’ї заявника не дозволяє зробити його за власний кошт.

За словами Владислава Микити, минулоріч виділили майже 30 млн гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *