Коронавірус на Закарпатті б’є сумні “рекорди”

В Закарпатській обласній лікарні з минулу добу померло 20 хворих на COVID-19. Це рекордний показник від початку пандемії.
Головний лікар Закарпатської обласної лікарні Юрій Яцина розповів, що реанімаційні місця обмежені. Тож багато пацієнтів перебувають у відділеннях інтенсивної терапії на кисневих концентраторах.

Якщо під час першої й другої хвилі було десь 10% кисневозалежних, то зараз за 80%. Багато пацієнтів поступають із пониженою сатурацією в межах 80%, вони потребують переведення до реанімацій. Та реанімаційні місця обмежені. Тому пацієнти перебувають у відділеннях інтенсивної терапії на кисневих концентраторах, – розповів він.

Яцина повідомив, що нині в лікарні є 20 точок для кисневозалежних. У корпусі для пацієнтів з COVID-19 є генератор, який виробляє кисень. А ще в медичній установі є лікарня, яка має 110 концентраторів кисню.

Ситуація з коронавірусом на Закарпатті: коротко
  • . Усі палати інтенсивної терапії обласної клінічної лікарні заповнені.
  • Від 8 березня в регіоні почала діяти червона карантинна зона.
  • За минулу добу, 9 березня, в області зафіксували 399 випадків зараження коронавірусом. Загальна кількість виявлених інфікованих зросла 44 908.
  • Від початку пандемії недугу подолали 32 916 мешканців Закарпаття. Станом на 10 березня в області зафіксовано 10 960 активних хворих.

Главком

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *