У Мукачеві почали вакцинувати від COVID-19. Отримало щеплення 60 працівників лікарні

У Мукачеві почали вакцинувати від COVID-19. Про це сказав директор лікарні святого Мартина Євген Мешко. За його словами, проводить щеплення мобільна бригада із 4 лікарів. Загалом на першому етапі планують щепити 140 людей.

Вакцинувалася від COVID-19 інфекціоністка Мукачівської райлікарні святого Мартина Елеонора Кополович. Вона розповідає: “Я, по-перше – діабетик, по-друге – вже не молода, а по третє й це основне, що я працюю з інфекційними хворими: в день приймаємо по 50-60 ковідних хворих, тому я вибору не маю, я мушу щепитися”.

Щеплення від COVID-19 тут роблять не тільки медичному персоналу, а й іншим працівникам закладу. Так вакцинувався і системний адміністратор лікарні Володимир Мельник.

“Запропонували добровільно, оскільки я системний адміністратор, ходжу по усім відділенням й інфекційному також, у всіх комп’ютери виходять з ладу, тому треба захистити себе, свій імунітет. Навіть якщо я захворію, щоб легше перенести”, — розповів Володимир Мельник.

“Вакцину зберігають у спеціальному холодильнику. Тут вона перевозиться, температура 2-8 градусі тепла, тут вона може знаходитися до шести годин. Наша мобільна бригада проходила дводенне навчання у Києві. Ми вивчали виробника вакцини, як вона зберігається, як перевозиться, як вводиться і куди, як переноситься, наслідки імунізації”, — розповіла старша медсестра мобільної бригади Маріанна Марусинець.

Після щеплення вакциновані пів години відпочивають під наглядом лікаря. Володимир Мельник, якого вакцинували від COVID-19 розповідає, що почуває себе задовільно, місце, де щепили трішки підтерпло, але це нормально, якихось специфічних відчуттів не має”.

Серед щеплених — директор районної лікарні Євген Мешко. За його словами, згоду на щеплення під час першого етапу дали 140 працівників лікарні. “Вирішив прищепитися, тому що це найефективніший метод профілактики захворіти: ні маски, ні халати, ні респіратори, не захищають настільки, наскільки захищає вакцина. Ми обговорювали це з колективом, запитали, хто хоче, подали заявки 70 людей. Після того, я провів зустріч з колективом, ми обговорили про страхи й проблеми, чому стільки мало охочих, фактично цифра подвоїлася. Але це невелика цифра, бо з 900 – 140 це небагато”, — розповів Євген Мешко.

За його словами, завершити вакцинацію всіх 140 працівників мають за кілька днів, а через три тижні їм мають провести ревакцинацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *