Володимир Зеленський звільнив голову Мукачівської РДА Василя Чигринського. Чи призначать Едгара Токаря?

В п’ятницю, 26 лютого,  Президент України Володимир Зеленський своїми розпорядженнями звільнив понад 30 голів РДА «за власним бажанням», в тому числі й голову Мукачівської райдержадміністрації Василя Чигринського.

Ні для кого не секрет, що на місце голови Мукачівської райдержадміністрації давно мітить Едгар Токар. Це голова фракції «Слуга народу» у Закарпатській облраді, який у 2019 році програв парламентські вибори нардепу Віктору Балозі.

 Згадаймо, які тоді були вибору: на хвилі всенародного ентузіазму, який привів до влади Володимира Зеленського, виграти вибору у Верховну Раду могла і «зелена табуретка».

Кандидатуру Едгара Токаря лобіюють закарпатські нардепи-слуги, зокрема Ігор Кривошеєв та Михайло Лаба, з якими товаришує Едгар. Сприяє цьому і голова облради Олексій Петров, що не скажеш про керівника Закарпатської ОДА Анатолія Полоскова, який виявився досить самодостатньою креатурою.

На посаду голови Закарпатської облдержадміністрації Анатолій Полосков прийшов з посади директора виноробної компанії  «Шато Чизай». Керівником Анатолій Олександрович проявив себе, як талановитий та успішний менеджер. «Шато Чизай» почала виходити на міжнародний ринок. Тому й природного, що на посадах голів райдержадміністрацій він хотів би бачити професіоналів, а не дилетантів.

Так у чому затримка із призначенням? Ну, по перше, бюрократичні процедури. По друге, зміна неофіційного куратора від партії по Закарпаттю. Ним став скандально відомий нардеп із Києва пан Микола Тищенко – власник ресторану «Велюр», до якого ще треба знайти підхід закарпатському провладному політикуму. Навряд, чи він хоче бачити на посаді голови Мукачівської РДА “шашличника”, який жодного дня не працював ні в органах місцевого самоврядування, ні в державних установах.

Ну і по третє, не розв’язувати питання з керівним «кріслом» Михайла Ланя. Здається, що голову Мукачівської  районної ради він уже втратив. В раді створилася досить цікава ситуація. Михайла Івановича підтримує рівно половина депутатського корпусу, а переманити хоча б одного депутата з боку опонентів навряд чи вдасться, скоріше навпаки.

Без Михайла Ланя працювати у «слуг» на Мукачівщині не вийде, через те, що район  це сфера впливу нардепа Віктора Балоги та голови Мукачівської ОТГ Андрія Балоги.

Михайло Іванович, колишній депутат ВРУ та успішний бізнесмен, людина конкретна і чекає конкретних рішень від закарпатської влади щодо своєї «чиновницької долі». Саме завдяки йому стало реальним призначення Олексія Петрова на пост голови облради, хоча згідно з домовленостями з Віктором Балогою, депутат обласної ради від «Батьківщини» міг стати головою Закарпатської обласної ради,  “Батьківщина” – мати заступника в Мукачівській міській раді, а Ланьо бути безперешкодно обраний головою Мукачівської міської ради. А посада голови Мукачівської районної ради, при всій її символічності на даному етапі, дозволяла мати своєрідний «трамплін» для чергової спроби знову потрапити у Верховну Раду України.

Так що з Едгаром Токарем?  Найімовірніше, що його найближчим часом все ж таки призначать головою Мукачівської РДА, але коли і якою ціною – побачимо.

І буде так, як сто років тому, на зорі Радянської влади, коли її вождь Володимир Ульянов (Ленін) сказав крилату фразу: «І куховарка може управляти державою». А в нашому випадку і «шашличник” може управляти районом»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *