Армія США тестує лазерну зброю кулеметного типу, яка випаровує ціль.

«Це не наукова фантастика»

Лазерна гармата

Армія Сполучених Штатів розробляє нову потужну лазерну зброю, яка здатна швидко стріляти та випаровувати метал імпульсами, дуже схожу на кулемет.

Нова зброя, що отримало назву тактичний ультракороткий імпульсний лазер для армійських платформ, як очікується, буде приблизно в мільйон разів сильнішою, ніж будь-яка інша лазерна зброя, повідомляє New Scientist.

Лазер буде більше нагадувати різновид лазерних гвинтівок з науково-фантастичних фільмів, ніж що-небудь інше, що інженери створювали в минулому.

Womp Снайпер

Лазерна зброя, яка була розроблена американськими військовими в минулому, призначалася для просвердлювання отворів в металі, що дозволяло їй виводити з ладу транспортні засоби або дрони.

Нова зброя, навпаки, настільки потужна, що буде випаровувати, а не розплавляти метал, що робить її набагато більш ефективною зброєю, підкреслює  New Scientist. Вона випромінює неймовірно короткі імпульси – від 20 до 50 щосекунди – які мають форму, що дозволяє їм самофокусуватися під час руху, що мало чим відрізняється від кулеподібних  «бластерних» пострілів, зображених у фільмах «Зоряних воєн», що дозволяє новому лазеру вражати набагато більш віддалені цілі без розсіювання.

EMІ

Крім створення більш потужного лазера, військові ще більше схиляються до науково-фантастичного  напрямку і намагаються надати зброї  ще ефект електромагнітного імпульсу (ЕМІ). Коли лазерний промінь потрапляє на метал, він повинен швидко прискорювати електрони, досить сильно, щоб порушити роботу найближчої електроніки.

Але, хоча це звучить неправдоподібно, все це можливо і реально за допомогою технологій, які вже існують сьогодні, – сказав New Scientist інженер Університету Хериот-Ватт Деррік Рід.

«Це не наукова фантастика», – сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *