Вчені розповіли, чому городяни живуть довше

Попри те, що ЗМІ постійно говорять про погану екологію в містах, яка повинна відбитися на здоров’ї людей, які проживають в них, учені говорять про зворотне.

Проведене статистичне дослідження довело, що тривалість життя у людей, що проживають у сільській місцевості нижча, ніж тих хто живе в містах. На думку вчених, головна причина більш високої смертності у селах – недостатня доступність екстреної медичної допомоги.

Якщо у великих містах з розвиненою інфраструктурою «швидка допомога» приїжджає досить швидко і привозить пацієнтів в великі лікарні з досвідченим персоналом і хорошим устаткуванням, то в сільській місцевості «швидка» може добиратися протягом декількох годин, і доставляє хворого в невелику провінційну лікарню.

У результаті ризик смертності від травм, у людей, що проживають у сільській місцевості на 22 % вищий, ніж у городян. А при автомобільних аваріях – цифри взагалі вражаючі, в сільській місцевості люди в них вмирають у 2 рази частіше.

Дане дослідження проводилося медиками Пенсільванського університету у Філадельфії. У своєму дослідженні вони проаналізували випадки смерті в період від 1999 по 2006 роки. У результаті вчені виявили, що найвища смертність від травм саме в результаті дорожньо -транспортних пригод.

Якщо брати кількість летальних результатів на 100 тис. осіб, то в сільській місцевості реєструється 27,61 смертей, а у містах 10,58.

Інтерес викликає той факт, що набагато частіше жертвами травм в сільських округах стають люди, з високим рівнем доходу та освітою.

Цей парадокс вчені пояснюють тим, що такі люди мають більше автомобілів і набагато частіше переміщаються. У кожному разі, на думку американських медиків, якість медичного обслуговування в місцевостях, віддалених від великих міст потрібно покращувати

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *