7 продуктів, які допоможуть вам покращити пам’ять

Поживна та здорова їжа не лише допомагає нам залишатись здоровими фізично, а і допомагає покращити функції мозку та когнітивні здібності. Деякі харчові продукти здатні активувати мозок, покращити пам’ять і концентрацію.

Image by Devon Breen from Pixabay

Ось кілька таких продуктів, які ви можете легко включити у свій раціон:

Жирна риба. Жирні сорти риби, такі як лосось, сардини та форель, є потужним джерелом жирних кислот омега-3, які необхідні для формування нервових клітин та клітин мозку.

Броколі. Броколі багата на антиоксиданти та вітамін К, тому вона вважається надзвичайно поживним продуктом, який, серед іншого, сприяє покращенню пам’яті.

Гарбузове насіння Гарбузове насіння. Насіння гарбуза багате на потужні антиоксиданти, які захищають наше тіло та мозок від пошкоджень, завданих вільними радикалами.

Горіхи. Регулярне вживання горіхів сприяє зміцненню здоров’я мозку та серця. Яйця. Яйця багаті на вітаміни В6 та В12, фолієву кислоту та холін. Дослідження показало, що збільшення споживання холіну здатне покращити концентрацію та пам’ять.

Апельсини. Апельсини багаті на вітамін С, необхідну для запобігання когнітивному спаду поживну речовину.

Чорниця. Чорниця багата на антиоксиданти та протизапальні сполуки, які здатні запобігти психічному стресу та розвитку запалення у мозку. Це можливі причини старіння мозку та розвитку неврологічних захворювань.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *