Львів’янин пожалівся в ОДА, що у Берегівській школі з угорською мовою навчання дитячі свята проходять угорською

Запровадження закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної” вже приносить несподівані результати.
Так, мешканець Львівщини звернувся до Закарпатської ОДА зі скаргою, в якій  просить вжити заходів щодо керівництва управління освіти та культури Берегівської міської ради.
“Кримінал” скаржник побачив у тому, що в Берегівської ЗОШ № 6 імені Г.Горват з угорською мовою навчання виховні заходи відбуваються в тому числі угорською мовою. Чоловік посилається на законодавство, де нібито йдеться, що всі заходи у школах мають відбуватися виключно українською мовою. А саме на статтю 12 згаданого закону.
“Мовою засідань, заходів, зустрічей та мовою робочого спілкування є державна мова. Ця норма стосується також органів влади і закладів освіти”, – йдеться у скарзі.
“Прошу вас провести перевірку цього факту та вжити відповідні заходи з метою забезпечення неухильного дотримання україномовного режиму у цій школі”.
Слід зазначити, що у школах та садочках Закарпаття, де навчаються представники національних меншин, святкові заходи завжди проходять кількома мовами. Як і у цьому випадку під час святкування Різдва та Нового року.
До того ж в Законі України нічого не йдеться про те, якою мовою мають відбуватися свята у навчальних закладах, де навчаються представники національних меншин.
Таке двомовне святкове вітання учнів молодших класів Берегівської ЗОШ № 6 заявник побачив на сайті Берегівського міського управління освіти та культури, де був розміщений відеоролик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *