Брати Стругацькі: ««”Там, де торжествує сірість до влади завжди приходять чорні.”

Вчора, 2 лютого, я прочитав,  РНБО ввело санкції проти телеканалів «112», NewsOne та ZIK. Їм заборонено виробляти телепродукцію протягом наступних  п’ять років.  Президент Володимир Зеленський своїм Указом ввів в дію  це рішення РНБО.

Поки що невідомо, чим закінчиться ця історія: чи не відступить влада, чи не скасують рішення в судах, але вже зараз можна сказати, що ці дії влади,  з юридичної точки зору,  є безпрецедентним прикладом махрового правового нігілізму і маніпуляції повноваженнями, якими Президентом підмінюється судова юрисдикція.

А відносно тенденцій і наслідків пошлюсь на братів СТРУГАЦЬКИХ: «”Там, де торжествує сірість до влади завжди приходять чорні.”

Процес уже пішов. Опозиції ініціює імпічмент президенту України Володимиру Зеленському. Враховуючи те, що опозиція має сильні позиції в парламенті йі народі, то, можливо, ми на порозі хаосу в державі, як правого, так і економічного. Невже ми цього хочемо?

Постскриптум.  «Жоден уряд не може вважати себе по-справжньому в безпеці там, де не існує впливової опозиції», –  Бенджамін Дізраелі (1804-1881), британський прем’єр-міністр, письменник.

Олексій Фазекош,

Голова Ради адвокатів Закарпатської області,

 кандидат юридичних наук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *