10 загадок планети, які досі не піддаються поясненню

Наша величезна планета ніколи не перестане дивувати нас. На Землі є маса місць і речей, які не піддаються жодному поясненню і до теперішнього часу залишаються загадкою для людини, тим самим привертаючи до себе ще більше уваги.
Спеціально для вас ми зібрали 10 найбільш незвичайних і загадкових місць і явищ, існування яких досі не можуть пояснити навіть вчені.

1. Валуни Моеракі
© depositphotos

Найбільш дивовижними властивостями валунів є їх надзвичайно великий розмір і сферична форма. Але як же могли утворитися такі незвичайні валуни? Досі немає однозначної відповіді.

2. Міграція тварин
© depositphotos

Міграція тварин — це природне явище: тварини подорожують з одного місця в інше, зазвичай в певну пору року. Однак вчені досі не розуміють, як настільки складні переміщення можуть бути закладені в генах різних видів птахів, риб, комах і ссавців.

3. Великий сфінкс
© depositphotos© depositphotos© depositphotos

Порівняно невеликі розміри голови спонукали бостонського геолога Роберта Шоха припустити, що у статуї спочатку була морда лева, з якої один з фараонів велів висікти загадково усміхнене людське обличчя за своїм власним образом і подобою. Але ця гіпотеза не знайшла визнання в науковому середовищі, так само як і припущення Г. Хенкока про кореляцію трьох пірамід із зірками в сузір’ї Оріона, яка нібито спостерігалася в 11-му тисячолітті до н. е.

4. Синхронні світляки
© depositphotos

Замість того, щоб кожен з цих світлячки світився, коли він побажає, всі вони спалахують одночасно, кожну секунду або дві: вони синхронізовані. Джонатан Коупленд, фахівець зі світлякових з Університету Південної Джорджії в Стейтсборо, вважає, що це може бути шлюбним ритуалом. Однак точно цього ніхто не знає.

5. Мередитський камінь
© wikipedia

Цей камінь був знайдений в 1872 році при земляних роботах в містечку Мередіт, на березі озера Вінніпесокі «Winnipesaukee» (Нью-Гемпшир, США). Мередитський камінь — це оброблений шматок кварциту, покладів якого в Нью-Гемпширі немає, так що він був зроблений в іншому місці. Час створення цього каменю і його призначення не відомі досі.

6. Таоський гул
© depositphotos

Вже багато років жителі міста Таос (штат Нью-Мексико, південний захід США) чують доноситься з пустелі низькочастотний шум невідомого походження. Гул схожий на рух важкої техніки по магістралі, хоча ніяких великих доріг в районі містечка немає.

7. Великозаєцькі лабіринти
© Dmitry Mordolff / flickr

На території острова Великий Заєцький розташована велика кількість каменів викладених у вигляді спіралей. Точне призначення цих загадкових кам’яних будівель невідомо. Було висунуто безліч теорій: лабіринти могли використовуватися для ритуалів, а можливо, служили в якості макетів рибальських пасток.

8. Монумент Йонагуні
© dostoyanieplaneti

У 1986 році група дайверів виявила в морі біля острова Йонагуні ряд незвичайних утворень, що нагадують архітектурні будови. Знайдені артефакти, такі як просвердлені камені з нанесеними символами, скребки й барельєф тварини, змусили багатьох повірити в те, що споруди є рукотворними. Дослідники досі ведуть суперечки на цю тему.

9. Червоне свічення над Тихим океаном
© flickr

Цей дивне червоне світло було помічене над півостровом Камчаткою Й. ван Хейсті. Він вів літак «Боїнг 747-8» з Гонконгу в Аляску, коли помітив внизу червоне свічення. Світіння з’явилося після поміченої блискавки. Цей феномен залишається непоясненим. Вчені вважають, що червоне свічення може бути відблиском вулканічного виверження на дні океану.

10. Кам’яна куля в Боснії
© reuters

Дехто припускає, що представники древніх цивілізацій майстрували їх в якості символів небесних тіл або розмежувань між землеволодіннями. Але звідки ж у підсумку взялися такі кулі в різних частинах планети, поки так і не відомо.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *