Головну ялинку області подарували угорці з “сепаратистського” села Сюрте

Ще “вчора” вся Україна обурювалась депутати – “сепаратистами з угорського села Сюрте, що на Ужгородщині, які співали ніби то гімн Угорщини на першій сесії ради ОТГ.

А “сьогодні”?

На Закарпатті головну ялинку області, що встановлена на площі Народній перед будівлею Закарпатської облради, подарували угорці із села Сюрте. Її повинні були пустити на дрова, але натомість зробили новорічною “зіркою”, – повідомляє у Фейсбуці Закарпатська ОДА.

“Головна ялинка області урочисто засяяла в Ужгороді на площі Народній перед будівлею Закарпатської обласної ради. Історія цього дерева нагадує різдвяну казку. Ялинка виросла у селі Сюрте Ужгородського району. Декілька останніх років власники хотіли зрубати дерево. Та цьогоріч зателефонували в ОДА і запропонували ялинку у подарунок”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що перед тим, як транспортувати ялинку до Ужгорода, лісівники оглянули дерево. Ялинку, висотою 17 метрів, визнали придатною до використання в якості новорічного дерева на площі. Втім, запалювали вогні на ній без масових заходів, усі бажаючі змогли подивитися цей момент в онлайн-ефірі.

“Замість того, аби піти на дрова, ялинка із Сюрте стала зіркою-головною ялинкою області”, – повідомляють в пресслужбі ОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *