Претенденти на здобуття Мукачівської міської премії ім. О. Духновича 2021 року: Матл Сірануш

Номінація «Театральне мистецтво»
Матл Сірануш Миколаївна, провідна актриса Мукачівського драматичного театру — роль Оповідачки у виставі “Свято солодкої лободи” за п’єсою Лесі Степовички (2020 р.)
Матл Сірануш Миколаївна закінчила Харківський інститут мистецтв (спеціальність: актриса театру і кіно). Працювала в Мукачівському драматичному театрі з 1985 року по 1988 рік, та з 1996 року по сьогодні.
На изображении может находиться: 1 человек, часть тела крупным планом
За час роботи у театрі нею зіграно понад 50 ролей. Серед них найулюбленіші: пані Смітт у виставі «Голомоза співачка» Іонеско, Нінель у виставі «Конкурс» О. Галіна, Віра у виставі «Рядові» О. Дударева, Аріана Кларенс у виставі «Блез» К. Маньє, Аня у виставі «Останній герой» О. Марданя, Фрузя у виставі «Дами та гусари» А. Фредро, жінка у виставі «Сім днів вічності» Ф. Крівіна, Тетяна у виставі «Кішки-мишки» О. Марданя, Стелла у виставі «Великодушний рогоносець» Ф. Кроммелінка, Голда у виставі «Тев’є молочник», Г.Горіна, за мотивами творів Шолом Алейхема. Оповідачка у виставі «Свято солодкої лободи» Л. Степовички, та інші.
Артистка чудових зовнішніх даних, широкого творчого діапазону, з великим натхненням працює над любими ролями, запропонованими режисерами-постановниками. За роки праці у театрі, артистка Сірануш Матл виросла в одну з провідних актрис, користується заслуженим авторитетом у колективі, член Художньої Ради театру.
За роль Адели у виставі «Дім Бернарди Альби» Ф. Гарсіа Лорки актриса нагороджена обласною театральною премією ім. братів Шерегіїв.
Актриса демонструє яскравий творчий темперамент, виразну пластику об’єднану з вірогідністю внутрішнього психологічного процесу. Постійно працює над собою. Успішним результатом її самостійної роботи стала роль Айседора Дункан у виставі «Айседора» З. Сагалова.
На Мукачівську міську премію ім. О.Духновича номіновано — Роль Оповідачки у монодрамі «Свято солодкої лободи» Лесі Степовички. Це одна з найуспішніших ролей, яку виконує провідна актриса Мукачівського драматичного театру Сірануш Матл. Робота присвячена пам’яті жертв голодомору в Україні. Оповідачка – Сірануш Матл, органічно проживає разом з героїнею цей складний, руйнівний, болючий період життя, який назавжди, на всі покоління не зруйнував, а додав всім нам сил боротися і йти далі попри все.
На изображении может находиться: 10 человек, люди стоят
На изображении может находиться: 1 человек, стоит, на сцене и ночь
Складність виконаної ролі у тому, що актриса упродовж години монодії, слідує чіткій режисерській партитурі, яка побудована не на яскравій, зовнішній формі, а на конструкції ритму, який через актора переводить вимір часу у простір. Сірануш Матл проводить свою роль за наміченими, обдуманими і зафіксованими моментами виразності. Вона скерована режисером, мова Оповідачки чітко вивірена, акцентована, логічно побудована, тому доносить не тільки думку, але й через інтонації – почуття героїні.
На изображении может находиться: 7 человек

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *