Василь Іванчо про закарпатську політичну “еліту”: …у переважної більшості закарпатського політикуму не має жодних принципів і моралі!!!

Вирішив поділитися враженнями та думками від вчорашньої сесії Закарпатської обласної ради. Навмисно це не робив учора, щоб не написати чогось зайвого….
Отже, вчора була утворена коаліція в обласній раді з 4 фракцій: Рідне Закарпаття, Слуга народу, Батьківщини та Європейської солідарності. Саме ці політичні сили й розділили між собою керівні посади: Голова — Олексій Петров, перший заступник — Андрій Шекета, заступник голови — Денис Ман.
З цього приводу маю наступні судження:
1. Депутати від Європейської солідарності (список депутатів цієї політичної сили є у відкритому доступі) підтримали кандидатуру на голову обласної ради представника свого головного політичного опонента — Слуги народу!!! Один з керівників партії виправдовував цей вчинок тим, що вони не хотіли підтримувати представника проросійської партії Опозиційна платформа — За життя. Це виправдання виглядає смішно і орієнтовано на недалекий електорат, оскільки, голосуючи, депутати мали можливість не підтримати жодного кандидата!!!
Вважаю, що прихильники цієї політичної сили мають добрезапам‘ятати цей момент і дати їм
належну оцінку в майбутньому!
2. Інший безпрецедентний вчинок вчинила Батьківщина! Маючи підписи про підтримку їхнього кандидата на голову обласної ради від 4-ох політичних сил (всього 27 депутатів) і маючи чисельність власної фракції з 8 депутатів (які до цього також підписувались про підтримку), тобто, всього 35 депутатів (при необхідній мінімальній кількості 33 депутати), вони не змогли врегулювати власні чвари й бажання у середині партії та відмовились від підтримки керівника власного осередку партії у Закарпатській області на цю посаду! Натомість підтримали на голову ради кандидатуру від Слуг народу. Коментувати тут, як кажуть, немає що….!!!
Підсумовуючи описане, і знаючи, що відбувалось у політичних колах області в останні місяці, напрошується висновок: у переважної більшості закарпатського політикуму не має жодних принципів і моралі!!!
Багато хто, після мого посту, буде поливати брудом і писати, що програвати треба вміти…
Можу відповісти, що вчора при голосуванні за кандидатуру від Слуг народу — Олексія Петрова, прогнозуючи результат цього голосування, все відбувалось у цивілізований спосіб, хоч дехто і переживав з цього приводу…
Окрему увагу заслуговує провладна партія Слуга народу. Здавалось, після виборів, коли на 2-ох з Рідним Закарпаттям, вони отримали 23 мандати, все програно. Але ні, вони зробили так, що їх політичні опоненти Європейська солідарність їх підтримали, а Батьківщина відмовилась від обрання головою ради свого кандидата і також підтримала їх. А якби, ще дозволили депутатам провести голосування по обранню керівництва ради дійсно таємно, то не було б їм «ціни»…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *