Верховна Рада відклала введення касових апаратів для ФОПів до 2022 року

Верховна Рада України проголосувала за відтермінування введення касових апаратів для ФОПів до 1 січня 2022 року.

Законопроєкт №4439, ініціатором якого став президент України Володимир Зеленський, підтримали 319 депутатів. Зокрема, цим законом відклали обов’язкове використання касових апаратів з 1 квітня 2021 року до 1 січня 2022 року для ФОПів другої – четвертої груп, які платять єдиний податок. Пише Громадське.

Також президентський закон має скасувати штрафи за невідповідність готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, зазначеній у денному звіті РРО та за відсутність попереднього програмування товарів в РРО (ПРРО). Водночас ще на рік, до 1 січня 2022 року, для ФОПів продовжили використання за порушенням окремих вимог використання касових апаратів.

Закони про застосування касових апаратів у сферах торгівлі, харчування та послуг, а також про детінізацію розрахунків у сфері торгівлі 17 жовтня підписав президент Володимир Зеленський. Вони запроваджують обов’язковість використання реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами-підприємцями, що працюють у сферах торгівлі та харчування. Разом з цим, таким ФОПам та іншим підприємцям дозволять використовувати безкоштовні аналоги касових апаратів у вигляді додатків на смартфони, планшети та комп’ютери.

Водночас у листопаді депутати хотіли відтермінувати запровадження в Україні обов’язкових касових апаратів для ФОПів. Зазначали, що через пандемію малий та середній бізнес потерпає. Однак 17 листопада голосування у Раді провалили. «За» проголосували лише 17 депутатів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *