Для Олексія Петрова депутати обласної ради – це «слуги» (не плутайте із «Слугами…»), які проголосують за «всесильного господаря»

«Слуги…» кажуть, що звільнення Олексія Петрова з посади голови облдержадміністрації було «запланованим», для того, щоб він міг без перешкод обіймати (?) посаду голови Закарпатської обласної ради.

Фотофакт. Олексій Петров виступає перед виборцями, а на “задньому плані” везуть незаконно вирубаний ліс. Жовтень 2020

І знову  все той же апломб та самовпевненість «новітніх комсомольців». Чого вартий словесний пасаж, поданий інтернет-виданням «Закарпаття інфо»: «Чому ж тоді Петров залишив посаду голови ОДА на користь директора виноробної компанії «Шато Чизай» Анатолія Полоскова? Бо цього вимагає нове українське законодавство, яке забороняє суміщати посади голови ОДА та голови облради. Той факт, що Офіс Президента та керівництво «Слуги народу» залишили Петрова у системі закарпатської влади, свідчить про те, що там задоволені його роботою і підтримкою від людей.». Виявляється «Слуги..» та й сам Олексій Петров вже все вирішили за депутатів обласної ради, які, як слухняні «слуги»,  проголосують за «всесильного господаря».

Бравада, самовпевненість чи просто людська дурість? В публікації, з якої я привів цитату перемішалося все. Рекомендую прочитати цей «шедевр» епістолярної та політичної «творчості».

Колись Геннадій Москаль «управлявся» в знанні русинської та угорської мови. Ніяких реакцій, крім сміху, дані дії не викликали. Москаль дуже хотів бути своїм серед закарпатців. Не вийшло. Не на того кандидата в президенти поставив. Президентом став Володимир Зеленський і звільнив «відданого порошенківця». Зараз Олексій Петров повторяє Москаля, правда, не зовсім вдало. Як пише, депутат обласної ради, генерал-майор міліції Віктор Русин, коментуючи пост Петрова: «…дуже файне і правильне русинське прислівя «кербач лускать у кінци» (прим. – дане прислів’я Петров приводить у своєму пості на фейсбуці). Але варто нагадати, що для того, щоб кербач луснув, треба мати тот кербач у руці і знати, як зробити оби луснув. Сам по собі кербач не лускать.»  Дуже влучно сказано.

Одного «кербача» Олексій Геннадійович позбувся, Кабмін погодив  його звільнення  з посади голови Закарпатської ОДА. За що? Видно не знав, як «лускати кербачом». Я чи буде знати «лускати кербачом», якщо його, не дай Боже, виберуть головою Закарпатської обласної ради? Сам по собі «кербач не лускать». Він має бути у вмілих руках. А чи вмілі руки  у вже майже  «ексгубернатора»? Скоріше всього, ні.  Інакше б його «Слуги…» не програли вибори в самих великий і стратегічних територіальних громадах. Чим мав би вплив гіпотетичний голова обласної ради в цих громадах?. Можна стовідсотково сказати, що ні.

Тоді для чого такого збанкрутілого «політика» вибирати головою обласної ради?

30 листопада закарпатська преса зарясніла повідомленнями, що СБУ проводить обшук в офісі та дома в лідера КМКС Василя Брензовича.

Як розцінюють дані дії «контори» депутати обласної ради? Як «виключно з намаганням влади таким чином «загнати» фракцію депутатів КМКС у провладну коаліцію в Закарпатській обласній, яку «Слугам народу» не вдається сформувати, майже,  на протязі місяця». Дехто з депутатів йде ще дальше і вважає Петрова засланим «козачком» Петра Порошенка і його дії, як своєрідну помсту за його звільнення з посади голови Закарпатської облдержадміністрації: «Чи не виконує Олексій Петров доручення Петра Порошенка, щоб повністю зіпсувати відносини між Києва та  Будапешта?» З цією думкою важко не погодитись.

Невже посада голови Закарпатської обласної ради вартує такої провокації з дуже поганими наслідками для держави? Невже серед  депутатів обласної ради є такі, які на словах декларують, що «Закарпаттям має управляти закарпатець», а насправді підтримують «слона в посудній лавці», яким, як ми бачимо, є  майже безробітний генерал Петров? Виявляється є. Для цього достатньо ввійти в акаунт «Рідного Закарпаття» на фейсбуці.

Лозунг партії «Обирай своє, рідне!» пронизує всю сторінку акаунта, подавалось на всіх передвиборчих бігбордах. https://www.facebook.com/ridnezakarpattia/videos/339188130469586/

«Годі пустих розмов на телебаченні та популістських обіцянок від тих, хто сидить в Києві та не в змозі з першого разу знайти нашу область на карті. Настав час обирати своїх, обирати закарпатців!»

Але, на жаль, лозунги залишилися тільки лозунгами. Лідери партії з рабскою покірністю перед  майже безробітним ексгубернатором, перед тими, що «сидять в Києві» уже місяць в різних кулуарних розмовах нахиляють своїх «партайгеноссе», депутатів з інших фракцій, щоб вони підтримали «пришляка». Чому така завидна впертість, яку можна б використати для більш благородних справ?

Невже, надіються, що при Олексію Петрові, як голові обласної ради, отримають преференції  для певних бізнесових справ на теренах краю?

Ще один цікавий момент. Сьогодні всі пишуть про якусь коаліцію в обласній раді.  Згідно з чинним законодавством та регламентом обласної ради, в раді офіційно не створюються ні коаліції, ні об’єднання.    Для наших виборців головне, щоб «майбутній голова був закарпатцем, з життєвим досвідом і чим більше об’єднав навколо депутатів для ефективної роботи всієї ради для покращення життя жителів краю». Таку думку висловив на своїй сторінці у фейсбуці один з депутатів новообраної обласної ради.

Кого б я, як людина, яка дуже добре знає, особисто, багатьох депутатів вибрав головою обласної ради. Таких кандидатів є багато:

  1. Василь Брензович, лідер КМКС, колись був заступником голови обласної ради і добре проявив себе на цій посаді.
  2. Йосип Борто, КМКС, ще поки що перший заступник голови облради, вмілий, стриманий і виважений керівник.
  3. Олексадр Ледида, «За майбутнє», ексголова облдержадміністрації, ефективний господарник.
  4. Володимир Чубірко, «Рідне Закарпаття», ексголова обласної ради, має великі зв’язки серед керівництва місцевих громад Чехії.
  5. Василь Іванчо, «За майбутнє», екс – головний податківець області, ефективна робота якого дозволила значно збільшити надходження коштів в бюджет.
  6. Віктор Русин, ОПЗЖ, генерал-майор міліції, колишній керівник міліції Закарпатської та Вінницької області, професіонал.
  7. Михайло Рівіс, ЄС, голова обласної ради, своєю патріотичною та «сепаратистською» позицією завоював великий авторитет серед мешканців краю.
  8. Мирослав Білецький, «Рідне Закарпаття», підприємець, рекордсмен по довірі закарпатців, за нього проголосувало майже 7 тис. виборців…

Список можна продовжити, але досить й цих депутатів, щоб наочно показати, що обласна рада має багато достойних кандидатів, закарпатців,  на посаду голови обласної ради.

У «попередні п’ять років у керівництві облради знаходились депутати від трьох політичних сил», але однак, депутати дружно голосували у тих питаннях, які були важливі для життєдіяльності краю. Доходило, навіть, до того, що голову обласної ради Михайла Рівіса обвинувачували в сепаратизмі.

В цілому, наших краян мало цікавить прізвище голови облради, в більшості для них цікаво, як обласна рада, депутати будуть реагувати на їх звернення про допомогу, вирішувати ті чи інші важливі для громадян проблеми. Сьогодні наших краян цікавить робота дома з достойною зарплатою, а не робота за кордоном, кваліфіковане лікування в медичних закладах, та щоб менше було криміналу і наркотиків на вулицях наших населених пунктах.

Думайте над цим, панове депутати,  коли будете вибирати керівний склад обласної ради!

Постскриптуп.

Думка депутата обласної ради, генерал – майора міліції Віктора Русина (Viktor Rusyn):

Всі події, які відбуваються останніх 10 днів навколо угорської громади в області, точніше її керівників говорить про одне, загнати у більшість вісім депутатів угорської партії КМКС для обрання голови обласної ради.
Сьогодні я спілкувався з представниками різних політичних партій які є в області, вони шоковані, до чого доходить влада, щоб мати свого голову в облраді.

Якщо зараз не об‘єднаються закарпатські депутати та не виберуть головою закарпатця, то гріш вам ціна всім депутатам.
Я голосувати буду категорично лише за закарпатця, хоч як би ви мене не обзивали, викидували за мене в Інтернет різну грязь, моя позиція однозначна!!!!
Ось тепер депутати обласної ради покажіть всім краянам, як любите Закарпаття, а не закрили свої роти та чикаєте, що буде дальше, перед виборами з бігбордів така була любов у вас, що пари вам не було, дальше всіх вас помножать на нуль!»

Добре сказано. Коментувати нічого.

Так чи помножать депутатів обласної ради на нуль!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *