Через заборону на три роки в’їзду Іштвану Грежі викликали посла України в Будапешті

Як повідомляє  Mukachevo.net,  вівторок Надзвичайний і Повноважний Посол України в Угорщині Любов Непоп була запрошена до Міністерства закордонних справ і торгівлі в Будапешті після того, як угорського уповноваженого міністра Іштвана Грежу не пустили в Україну.

Про це повідомив міністр закордонних справ і торгівлі на своїй сторінці у Facebook Петер Сійярто. Він зазначив, що українському Послу вручили ноту протесту.

Як стало відомо, Іштвану Грежі — уповноваженому міністра, відповідальний за розвиток співпраці між областю Саболч-Сатмар-Берег і Закарпаттям заборонено в’їзд в Україну на три роки.

Сійярто нагадав, що два з половиною тижні тому він спілкувався з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою телефоном і прийшли до згоди “залишати позаду напруженість, яка виникла після виборів у місцеві ради в Україні, та зосередитись на позитивних питаннях, заклавши основи спільної історії успіху”.

Однак, за словами Сійрято заборона в’їзду Іштвана Грежі — це не дружба, і не пошук спільного успіху.

Петер Сійярто зазначив, що дуже шкодує про цей факт. Адже, за його словами “угорський уряд завжди прагнув до добросусідських відносин з Україною, і для закарпатських угорців також добре, коли між двома країнами все добре”.

Сійярто вкотре нагадав про допомогу Закарпаттю та Україні з боку Угорщини та про слова свого українського колеги, який сказав: “Закарпаття має стати українсько-угорською історією успіху”.

Він зазначив, що в Угорщині сподіваються, що Україна справді повернеться до пошуку спільних історій успіху та співпраці, заснованої на спільній повазі. “Ми готові до цього”, – сказав Петер Сійярто.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *