ПОМЕР РОГЛЕВ ХРИСТО ЙОСИПОВИЧ

Рада Товариства Закарпатців у м. Києві із сумом та глибокою скорботою повідомляє, 20 листопада 2020 року, на 85 році життя, після тривалої важкої хвороби від нас у Вічність пішов великий патріот Незалежної України, славетний син Срібної Землі

РОГЛЕВ ХРИСТО ЙОСИПОВИЧ.
Народився Христо Йосипович у м. Мукачево 9 грудня 1936 року у працьовитій болгарській родині Героя Соціалістичної Праці. З 1960 року Христо Роглев працював у галузі міжнародного туризму. Впродовж тридцяти років був генеральним директором готельного комплексу «Братіслава-Десна», віцепрезидент Товариства «Україна-Болгарія», заступник голови Товариства Закарпатців у м. Києві. Христо був талановитим журналістом, співавтором книг «Від Карпат – до Дніпра», «Закарпатці в Києві», «Визначні пам’ятки Західної України» та інших видань. За багаторічну працю в туристичній галузі Христо Роглєв нагороджений Грамотою «За особистий вклад у створенні духовних і матеріальних цінностей та досягнення високої майстерності у професійній діяльності». Христо Йосипович почесний громадянин м. Мукачева, «Заслужений працівник сфери послуг України», обирався членом авторитетних міжнародних організацій: Президії Української ради миру, правління Товариства болгарської культури «Родолюбіє» у Києві. Лауреат міжнародної премії «Дружба», кавалер ордена «Знак Пошани», відзначений медаллю «За сприяння справі миру», номінант почесної відзнаки Товариства Закарпатців у м. Києві “Гордість Закарпаття”.
Ми прощаємось із побратимом, другом, колегою, земляком і розуміємо, від нас безповоротно пішла ціла епоха. Будемо пам”ятати та шанувати світлий, дорогий образ Великого Українця — Роглева Христо Йосиповича.
Приносимо глибокі співчуття родині Христо Йосиповича. Покойся з миром. Царство Небесне.
Президент Товариства Закарпатців
у м. Києві
Академік В.Лазоришинець

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *