Українська мережа АЗС запустила переробку кавових відходів (відео)

АЗК Wog спільно з українською екокомпанією Blue Ocean Solutions (BOS) в рамках ЕКОплатформи «До природи з добром» запустили проєкт з перероблення кавових відходів.

Тепер кавова гуща, що залишається після приготування кави з кавоварки мережі, буде збиратися для подальшої перероблення в зручні й екологічні підсклянники. Крім цього, мережа відмовилася від використання пластикових трубочок для напоїв – компанія пропонує екологічний аналог, повідомляє  EcoTown.com.ua.

Image by Bruno /Germany from Pixabay

Спочатку підсклянники з кавової гущі та екотрубочки будуть доступні на АЗК Wog в Києві й області. Надалі проєкт буде реалізований на всіх об’єктах мережі.

Крім кавових відходів у виробництві екопідсклянників також використовується макулатура в співвідношенні 3 до 7. На всіх етапах виробництва від створення однорідної маси до формування, сушки й упаковування продукція BOS проходить жорсткий контроль для забезпечення найвищої якості.

Крім цього, компанія замінила пластикові трубочки для напоїв в мережі АЗК і Wog CAFE на їх екологічний міцний аналог від BOS, для виробництва якого використовується спеціальний папір і харчовий клей.

Уся сировина, що використовується при виготовленні трубочок, має європейські сертифікати якості і безпеки. Така трубочка здатна перебувати в окропі до півтори години, не втрачаючи основних властивостей.

Кавові відходи – це новий вид чистої та безпечної сировини для виготовлення великої кількості ековиробів. На жаль, цей матеріал все ще суттєво недооцінений в Україні. Wog спільно з компанією BOS не мають наміру зупинятися на досягнутому та планують запустити виробництво екологічної альтернативи пластикових кришок для стаканчиків з паперового волокна і кавової гущі.

Також кавові відходи, що залишаються після приготування кави на п’яти АЗК міста Луцьк, Wog віддає на перероблення в компанію «Пастернак», де її використовують для виготовлення органічного добрива – біогумусу

Цікавості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *