Легендарний Синевир показали з висоти пташиного польоту (відео)

За легендою, мальовниче озеро — це потік сліз графської дочки Синь.

Синевир — найбільше озеро українських Карпат, упіймали в кадр з висоти пташиного польоту.

Ролик підготували у рамках проєкту “Закарпаття з висоти”.

Легендарне українське озеро, чию красу згадують у багатьох художніх творах і якою захоплюються, розташоване в Міжгірському районі Закарпатської області, в гірському масиві Внутрішні Ґорґани.

За легендою, мальовниче озеро — це потік сліз графської доньки Синь. На цьому місці її коханого хлопця, простого пастуха Вира з Верховини, вибили брилою через жебрацьке походження за наказом графа. З того часу і донині озеро зветься Синевир.

Нагадаємо, на Закарпатті у села Кужбеї, що загубилось високо в горах в оточенні смерек, немає вказівника, до нього непросто дістатися навіть позашляховиком. Це єдине село, яке, за офіційними даними, зникло з мапи Закарпаття за часів незалежної України. Однак, про нього згадують на Міжгірщині раз на рік – в день Різдва Іоанна Предтечі.

Дерев’яна церква, що дивом уціліла, заховалась між дерев у найвищій частині села. На щастя, її обійшов удар блискавки, що влучила поряд у великого дуба, обійшло полум’я «конфесійних чвар», як не обійшло дерев’яну церкву у сусідньому селі.

Знай

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *