В урочищі Магурича біля села Тур’я-Реметі, що на Перечинщині можна побачити «Генерала Гранта» і «Бугермана» гігантських розмірів (фото)

Старшою у цьому списку, враховуючи дослідження учня та орієнтуючись на підтвердженнях професійних вимірювальників із Німеччини, є сосна із чоловічим титулом «Генерал Грант». Веймутовій сосні – 230 років. Висота дерева – 46 метрів, окружність стовбура – 6 метрів.

–Вона є другою із наймасивніших сосен у Європі, – каже Дмитро.

Також в урочищі є і найвищі за зростом зелені гіганти, названі юнаком «Зеленою трійцею». Вік сосен – 155 років. Вони є рекордсменами за висотою у Європі. Окружність стовбура однієї із «Зеленої трійці» сосни – понад четверо метрів (4 м, 55 см.). Її висота – 48 метрів.

–Найтовщим деревом на території урочища є Центуріон, – каже Дмитро. Окружність стовбура – 4 метри, 60 см.

У списку найбільших дерев, які уже встиг дослідити Дмитро, є сосна «Грізлі Гігант» (50 м) та «Сентеналь» (50 м).

У кожного дерева є табличка із назвою. Про деякі із них «Голос Карпат» вже інформував. Досліджувані дерева також промарковані. Будь-яка рубка у межах охоронної зони є забороненою.

А от зовсім недавно досліднику вдалося виявити ще одну рекордну сосну в «Магуричі», висотою понад 60 метрів. Її охрестили «Бугерманом» та встановили поряд ще одну табличку з інформацією про дерево.

Усі таблички виготовляє Дмитро зі своїм батьком. До того ж, місце поряд з гігантами облагороджене, завдячуючи досліднику. То ж у туристів є нагода навідатись до цієї місцини.

Досліджує Дмитро і дерева на території масиву «Пікуй». Однією із найвищих дугласій зелених на території населеного пункту, за словами дослідника, є дугласія «Гігант Дуглас». Її висота – 75 метрів.

Єдиною умовою туристичних відвідин, як зауважує Дмитро, є культура і вихованість. А отже, тут раді туристам – природолюбам, у першу чергу. Оскільки, за словами дослідника, варварів у наш час вистачає, а от людей, котрі й дійсно полюбляють жити у гармонії із природою, на жаль, дуже мало. З цим твердженням таки варто погодитись.

До речі, усі ці дерева на території «Магуричі» у населеному пункті було висаджено за часів Австро-Угорщини. І було б добре таки зберегти ці насадження, кажуть місцеві.

Голос Карпат

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *