Коли проводиться перерахунок голосів згідно з Виборчим кодексом?

На це питання чітко говориться в п.9, ст.254 Виборчого кодексу України:

За наявності заяв або скарг, підтверджених відповідно оформленими актами, складеними кандидатами у депутати, кандидатами на посаду сільського, селищного, міського голови, їх довіреними особами, уповноваженими особами організацій партій, офіційними спостерігачами, виборцями, про порушення вимог цього Кодексу під час проведення голосування та/або підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці, що ставлять під сумнів результати підрахунку голосів виборців на цій виборчій дільниці, територіальна виборча комісія може прийняти рішення про проведення повторного підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці.

{Частина дев’ята статті 254 із змінами, внесеними згідно із Законом № 805-IX від 16.07.2020}

Даний пункт говорить чітко, що тільки в тому випадку, коли виявлені порушення «під час проведення голосування та/або підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці» за наявності «заяв, скарг, підтвердженими відповідно оформленими актами». І проводиться до складання і підписання протоколу про результати виборів.

То про який перерахунок можна говорити на 2-8 день після складання і передачу протоколів у ТВК, якщо на момент процесу голосування ніяких скарг і заяв не було? Це говорить тільки про тиск на виборчу комісію та спробу фальсифікації результатів виборів з боку органів державної влади. Цей самий тривіальний адмінресурс.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *