Майже 2,5 мільйони українців більше не матимуть змоги отримувати безкоштовно

Екс-заступниця міністра охорони здоров’я Ольга Стефанишина прокоментувала відповідне рішення Кабміну на своїй сторінці у Фейсбук. 

За її словами, також є загроза, що приватні лікарі та медцентри, які сьогодні надають безоплатні послуги пацієнтам в рамках медреформи, припинять це робити. Зараз це 611 медзакладів, більшість із яких надають первинну допомогу.

“А все тому, що Міністерство фінансів України планує зобов‘язати всі заклади, які працюють з державою, перевести свої рахунки з банків у державне казначейство. Тобто – у совок, ручне управління коштами та пекельна система оплат, яку абсолютно точно не витримають аптеки та приватні заклади та ФОПи. Щобільше, гроші можуть забрати з казначейського рахунку в будь-який момент, і лікарні чи аптеки їх не отримають. Як от зараз ковідні використовуються на дороги”, – написала депутатка.

Вона також пояснила, якою, на її думку, є причину такого рішення Міністерства фінансів.

“Усе просто: такою ціною Мінфін намагається приховати дірку в бюджеті. По суті, Мінфін хоче перекласти кошти з однієї кишеню в іншу. Це одноразова акція, яка на якийсь час допоможе уряду “зробити вигляд”, що кошти в бюджеті є ціною незалежності та ефективності медичних закладів. Ціною здоров’я мільйонів українців”, – наголосила Стефанишина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *