Олександр ЛЕДИДА: «Закарпаття у владі мають представляти люди, які пов’язують своє майбутнє з цим регіоном»

Депутат Закарпатської обласної ради, політик, громадський діяч та меценат Олександр ЛЕДИДА очолив список партії «За Майбутнє» в Закарпатську обласну раду.

В інтерв’ю він пояснив мотиви свого рішення, а ще розповів хто представляє його команду та для чого вони йдуть у владу.

– Олександре Олександровичу, що ви можете сказати з приводу цьогорічної передвиборчої кампанії? Які тенденції, на вашу думку, є очевидними?

– Місцеві вибори дуже серйозно відрізняються від парламентських або президентських. У цьому випадку на першому місці стоїть прізвище кандидата, а вже потім назва політичної партії. Акцент йде на тих, кого знають люди.

МАЙБУТНЄ БУДУЄМО ЗАРАЗ!

– На Закарпатті, як показує практика, завжди одна з найнижчих явок в Україні. З чим це пов’язано на Вашу думку і як з цим боротись?

– Дійсно, закарпатці не надто активні у своєму політичному виборі. Але така ситуація, мені здається по всій Україні, якщо брати в загальному. Просто рано чи пізно ми повинні усвідомити, що тільки ми несемо відповідальність за тих політиків, яких обираємо до влади. Будь це президентські вибори, парламентські чи місцеві. Люди часто бідкаються, що влада погана, і чомусь не хочуть усвідомлювати що саме ми цю владу й обираємо. Тому дуже важливо підходити до виборів усіх рівнів свідомо і виважено. Адже саме від нашого з вами голосу буде залежати вектор розвитку Закарпаття на наступні п’ять років. Кожен повинен усвідомити свою відповідальність та причетність до кінцевого результату. Пам’ятаймо, своє майбутнє, та майбутнє своїх дітей ми будуємо уже сьогодні!

Адже саме від нашого з вами голосу буде залежати вектор розвитку Закарпаття на наступні п’ять років

– А як вважаєте, за кого будуть голосувати мешканці нашого регіону?

– Кожен регіон, не тільки Закарпаття, мають представляти люди, які в ньому живуть. Які пов’язують своє майбутнє з цим регіоном. А якщо людина приїхала на якійсь термін, попрацювала, то яка у неї відповідальність перед краянами, коли вона знає, що рано чи пізно поїде звідси? Тому я вважаю, що закарпатці повинні обирати тих, кому довіряють, тих кого знають не тільки з екранів телевізорів чи рекламних площин, а людей – які довели свою ефективність роботою та професіоналізмом.

ПРОФЕСІОНАЛИ, А НЕ АМАТОРИ!

– За таким принципом Ви й обирали команду закарпатського осередку?

– Так, основний принцип розбудови нашої команди, як на всеукраїнському, так і на регіональному рівні – це залучення до роботи фахових людей. До влади повинні прийти професіонали, а не аматори. Кожен повинен бути на своєму місці та виконувати свою роботу якісно. Вся закарпатська команда «ЗА МАЙБУТНЄ» складається зі спеціалістів у різних галузях, людей із досвідом, які керуються виключно професіоналізмом.

Вся закарпатська команда «ЗА МАЙБУТНЄ» складається зі спеціалістів у різних галузях, людей із досвідом, які керуються виключно професіоналізмом.

– Це першочерговий критерій відбору?

– Звісно. Якщо людина до сьогоднішнього дня нічим себе не проявила, не показала, якщо не має якоїсь своєї історії, соціальної, наукової чи керівної, то як можна довіряти їй важливі питання щодо розвитку області? Який результат ми чекаємо? Зі 100 осіб 99 просто не впораються із завданнями. Тобто основний критерій — професіоналізм. Наступний – патріотизм, любов і повага до свого краю, до людей, які в ньому живуть.

Ми зібрали команду фахівців у різних сферах, людей, які досконало знають проблеми своїх регіонів та бачать шляхи їх вирішення. Це кандидати з політичним досвідом, досвідом господарської, адміністративної роботи. Є молодь, яка проявила себе в бізнесі, які були депутатами. Це люди, які будуть відстоювати інтереси закарпатців у органах місцевого самоврядування. А головне, це люди, які щиро люблять свій край і хочуть тут жити, будувати своє майбутнє та майбутнє своїх дітей чи внуків.

РОЗВИТОК, А НЕ ДЕГРАДАЦІЯ!

– На чому робить акцент закарпатська команда «За Майбутнє» у своїй передвиборчій програмі?

– Дуже важливе місце для нас займає децентралізація. Тобто за яким шляхом рухаються регіони. Вони мають мати максимальні повноваження, але і мати відповідне фінансове забезпечення. Процес децентралізації — це передача влади та повноважень з центру на місця. Слід розширити повноваження громад та провести реальну фінансову та бюджетну децентралізацію, забезпечивши прямий зв’язок між зростаючими повноваженнями місцевої влади та передачею фінансових ресурсів на місця. Кожен закарпатець повинен відчувати себе господарем на своїй землі! Наступний пункт – це економічний патріотизм. Збільшення внутрішнього виробництва та запровадження протекціонізму місцевого виробника, — ось на що місцевій владі необхідно звертати увагу. Окрім цього, звичайно, це нові робочі місця та гідна заробітна плата. Кожен мешканець Закарпаття повинен бути впевненим у своєму майбутньому та стабільному забезпеченні себе і своєї родини. Для цього необхідно дати можливість громадянам працювати і заробляти вдома. Створення нових робочих місць із конкурентною заробітною платою – ось над чим повинні працювати державні функціонери. В загальному, Закарпаття – край, який має невичерпний потенціал для розвитку у всіх сферах! Давайте нарешті використовувати його і будувати краще майбутнє для нас з вами, для своїх дітей та майбутніх поколінь!

Створення нових робочих місць із конкурентною заробітною платою – ось над чим повинні працювати державні функціонери.

Біографічна довідка:

Олександр Ледида — відомий в області державний діяч та політик.

Все своє життя він прожив на Закарпатті. Саме тут здобув освіту: закінчив школу в Ужгороді, далі технікум електронних приладів та економічний факультет Ужгородського державного університету.

Працював у різних сферах та галузях: від слюсаря на Ужгородському машинобудівному заводі до директора приватного підприємства та голови спостережної ради «Міжгірського лісокомбінату».

В 1998-му році розпочинає свою державну службу, — стає заступником голови Ужгородської райдержадміністрації, а вже через рік — заступником голови Закарпатської ОДА.

У 2006 році його обирають народним депутатом України, а з 18 березня 2010-го року О. Ледида очолює Закарпатську ОДА, якою успішно керував до 22 лютого 2014 року.

Олександр Ледида – людина, яка досконало знає проблеми свого рідного краю та чудово розуміє, якого майбутнього ми маємо досягнути.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *