Скільки кандидатів йдуть в депутати в місцеві ради на Закарпатті

Місцеві вибори 2020 надзвичайно багаті на нововведення: законодавчі зміни, вигляд бюлетеню,  нові «правила гри». Проте, всі виборчі «інновації» аж ніяк не вплинули на кількість охочих спробувати працювати на депутатській ниві. Вибори до місцевих рад завжди викликають жвавий інтерес у суспільства, проте такого, як зараз, здається ніколи не було.


Майже кожен закарпатець має рідних або знайомих, котрі балотуються до місцевої ради. Кількість кандидатів і партій на виборах 2020 –  вражає.

«Так, майже всі знайомі кудись «йдуть».  Особливо, в Ужгороді, – коментує кількість охочих стати депутатами політолог Михайло Шелемба. –  Дуже велика кількість людей бере участь у цій кампанії Добре це чи погано – визначить виборець і виборча система. Мені здається, що це дуже добре, бо певною мірою це оновить місцеві ради. Це свіжа кров,  нові люди, які зможуть ці ради трохи  розбавити».

Zaholovok.com.ua порівняв кількість охочих стати депутатами міських рад у всіх містах Закарпатської області.  В більшості міст кандидатів у депутати міської ради – понад 200. Найбільше балотується в Ужгороді: станом на зараз, за даними ЦВК, є 828 кандидатів до Ужгородської міської ради від 25 політичних партій на 38 місць у раді.

На другому місці – Хуст. Тут є 501 охочий стати депутатами міської ради від 14 політичних партій. Третє – Мукачево із «результатом» у 315 кандидатів від 10 партій на 38 місць у раді. Далі йдуть Рахів (289 кандидатів), Берегово (281), Тячів (262), Виноградів (251), Свалява (224).  Найменше кандидатів у депутати міськради у Чопі – всього 185.

Детальніше – в інфографіці.

Інфографіка

Аня Семенюк, Zaholovok.com.ua

Матеріал підготовано у рамках проєкту “Виборча медіамайстерня “Місцеві вибори на Закарпатті 2020” ГО “ЗОО Ужгородський прес-клуб”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *