В Ужгороді відбувся форум політсили “За майбутнє”

У п’ятницю, 2 жовтня, в Ужгороді, в урочищі «Золота Гора», відбувся відкритий форум Закарпатської обласної організації політичної партії. На захід завітали 249 делегатів з усієї області.  Вони обговорили висунення кандидатів від партії на місцеві вибори та їхні програми.

Розпочали форум із виконання гімну, який виконав заслужений артист України Олександ Садварі. Далі слово взяв голова Закарпатської обласної організації політсили «ЗА МАЙБУТНЄ», депутат обласної ради Олександр Ледида.

«Наша партія висуває 1 тис. 217 кандидатів у депутати до різних рад та 16 кандидатів на посади голів громад. Ми в змозі з такою командою перемогти на виборах. В основі наших прагнень – втілити у життя реформу децентралізації. Коронавірус довів, наскільки слабка сьогодні центральна влада. Тому ми маємо на місцях розв’язувати наші проблеми. І регіони мають отримати владу не тільки на папері, а зі справжніми повноваженнями, зокрема й і фінансовими. При владі мають бути тільки ті кандидати, які знають, що треба зробити для розвитку та економічного успіху громади в якій вони мешкають», – підкреслив Олександр Ледида.

Про економічні переваги децентралізації й чому слід до неї прагнути розповів під час форуму і кандидат в депутати до Закарпатської обласної ради Василь Іванчо.

«Регіонами у нас керують вручну. Якщо слухняний губернатор, то дамо кошти, як ні – почекайте. З 2018 року коштів у регіоні все менше. Це не є фінансовою незалежністю, це залежність. За останні 5 років надходжень до місцевого бюджету все менше, хоч область і  заробляє мільярди гривень. Все йде в центр, а звідти ми можемо отримати субвенцію, а можемо і не отримати. Так перспективи немає. Що має зробити держава? Ставки податків мають бути доступними, лояльними. Такими, щоб люди з чистим серцем їх платили. І бачили ефективність їхнього використання: ремонт доріг, будівництво шкіл тощо», – наголосив Василь Іванчо.

Всі ці складні економічні  зміни взялася реалізувати на практиці команда партії «ЗА МАЙБУТНЄ», зазначив на форумі лідер Ужгородської організації Павло Черевко. За його словами, партійцям вдасться втілити плани завдяки професійності, молодості та амбіціям.

«Ми – це команда, яка об’єднує як професійних, так і молодих фахівців, які прагнуть змін. Наш досвід і знання дадуть можливість швидко та ефективно розв’язувати проблеми. У нас є люди, які пройшли випробування владою, але залишили по собі хорошу репутацію і яким довіряють люди. Ми здатні взяти відповідальність на себе за долю наших громад», – зауважив Павло Черевко.

Під час заходу порушили й актуальне питання цьогорічної виборчої кампанії – наявність у списку гендерних квот. Так, лідерка жіночого руху політсили «ЗА МАЙБУТНЄ» Андріана Сушко зауважила, що партія з цим справилася.

«У нас представлені достойні жінки у списку кандидатів. Це люди, які представляють соціальну сферу. Знаєте, ця галузь під час карантину дуже відчула слабкість центральної влади. Я як секретар Ужгородської міської ради знаю, про що кажу. Директив як працювати не було, комісії збиралися хаотично і переважна більшість проблем лягла на плечі жінок із соціальної сфери. Але ми впоралися. І впораємося з викликами разом із командою у майбутньому», – підсумувала Андріана Сушко.

Про те, що має об’єднати українців, відмітив під час своєї промови кандидат історичних наук, доцент УжНУ, кандидат від політсили «ЗА МАЙБУТНЄ» до Закарпатської обласної ради Володимир Фенич.

«Скажу відверто, такого скривдженого погляду на нашу історію України та Закарпаття зокрема я ще ніколи не бачив. Хтось спеціально розводить мову ворожнечі у підручниках історії. А ми навпаки маємо об’єднати країну та українців. Є речі, які не можна ставити під сумнів – це непорушність наших кордонів, це наша українська мова. Але решта питань – їх ми маємо обговорювати на майданчиках, які є вищою формою демократії: референдуми, плебісцити. Так живе Європа. Ми маємо зробити все для того, щоб майбутнє наступило сьогодні», – підкреслив Володимир Фенич.

Усі присутні на заході підтвердили рішучу налаштованість йти на вибори під партійними прапорами «ЗА МАЙБУТНЄ»

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *